Site Loader

(SPOT.ph) Οι ταινίες μικρού μήκους είναι μια μικρή πρόκληση. Υπάρχει λιγότερος χρόνος για να περάσει η ιστορία και έτσι οι δημιουργοί κάνουν το καλύτερό τους για να συσκευάσουν πολύ στο διάστημα μερικών λεπτών-και οι κινούμενες ταινίες μικρού μήκους Pixar είναι ένα μεγάλο παράδειγμα αυτού. Η μαγεία του βλέποντας το πρώτο pixar σας σύντομη, είτε ήταν παιχνίδι Geri, Tin Παιχνίδι, ή για τα πουλιά είναι δύσκολο να ξεχάσουμε. Για αυτόν τον κατάλογο, στρογγυλοποιούμε επάνω μερικές από τις πιό κινούμενες ταινίες μικρού μήκους σε όλη την ιστορία Pixar και καθορίζουμε την ιστορία πίσω από τις ιστορίες τους.

Επίσης διαβάστε:
10 Pinoy Παιδική Ηλικία Κλασικά Μπορείτε να ρεύμα
10 Tagalized κινούμενα σχέδια που θα σας κάνει να χάσετε την παιδική ηλικία σας

Τι κάνει ένα Pixar σύντομη τόσο μεγάλη; Εδώ είναι οι ιστορίες πίσω από μερικές από τις πιο συγκινητικές:
Αναμφισβήτητα το σύντομο που ξεκίνησε όλα. Σε μόλις δύο λεπτά, αυτό το αξιολάτρευτο ταινία για ένα δίδυμο λαμπτήρα γονέα και παιδιού σηματοδοτεί την έναρξη της Pixar, και μια νέα εποχή για κινούμενα σχέδια. Σκηνοθετήθηκε από τον John Lasseter της Pixar, ο οποίος έκανε πρεμιέρα στο συνέδριο γραφικών υπολογιστών SIGGRAPH το 1986 σε πολύ χειροκρότημα και έκπληξη για την πρωτοποριακή κίνηση του εκείνη την εποχή.

Αυτό το σύντομο ήταν ένα παιχνίδι-changer για Pixar Studios, διότι ήταν η πρώτη φορά που είχαν ζωντανέψει με επιτυχία ένα ανθρώπινο ον. Καθώς ο σκηνοθέτης του μικρού Jan Pinakava αντανακλούσε 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του οσκαρικού μικρού μήκους, ο κύριος στόχος τους ήταν να εμψυχώσουν ένα ανθρώπινο ον που δεν φαινόταν αληθινό, αλλά αισθάνθηκε αληθινό στο κοινό. Το σύντομο ήταν μία από τις προκλήσεις που το στούντιο έπρεπε να ξεπεραστεί από την άποψη της τεχνολογίας και της τεχνικής για να είναι σε θέση να προχωρήσει και εκείνη τη στιγμή, ακριβώς έτσι έτυχε να είναι ανθρώπινη animation. Αυτό που πήραμε από το κοινό, με τη σειρά του, ήταν ο άγρια ζωντανός χαρακτήρας του Geri και ένα ενιαίο, ξεκαρδιστικά προκλητική παιχνίδι μεταξύ του, και ίσως μοναχική, παλιό εαυτό του.

Αυτό το πιο πειραματικό animation είναι μια ακραία τιμή για τη συνήθη αφήγηση με γνώμονα σορτς της Pixar. Αντ ‘αυτού, το στούντιο επέλεξε να κάνει μια δήλωση σχετικά με τις διαφορετικές, τελικά αβάσιμες προκαταλήψεις που οι άνθρωποι τείνουν να κρατήσουν μέσα από τους δύο χαρακτήρες της ημέρας και της νύχτας, ενώ αναμιγνύοντας μαζί 2D και 3D animation απρόσκοπτα. Η φωνή που ακούτε στην ηχογράφηση ανήκει στον αείμνηστο Δρ Wayne Dyer, έναν Αμερικανό συγγραφέα και παρακινητικό ομιλητή. Ο σκηνοθέτης Τέντι Νιούτον χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη ηχογράφηση λόγω του γεγονότος ότι θυμάται τη μητέρα του να παίζει τις συνομιλίες του Δρ Ντάιερ όταν ήταν νεότερος.

Ένα άλλο σύντομο που πήρε κινούμενα σχέδια Pixar σε νέα επίπεδα ρεαλισμού ήταν η μπλε ομπρέλα. Αυτή τη φορά όμως, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από δύο ομπρέλες που ερωτεύονται σε μια βροχερή νύχτα του Σαν Φρανσίσκο, με τους πολύχρωμους χαρακτήρες που εμφανίζονται σε μια κατά τα άλλα φωτορεαλιστική ρύθμιση. Ο σκηνοθέτης Saschka Unseld εμπνεύστηκε αφού βρήκε μια σπασμένη ομπρέλα εγκαταλελειμμένη σε έναν δρόμο του Σαν Φρανσίσκο. Η ομάδα του αποφάσισε να θέσει τη ρομαντική ιστορία των δύο ομπρέλες σε μια φωτορεαλιστική πόλη-με την απροσδόκητη αντίθεση καθιστώντας ακόμη πιο μαγικό.

Pixar έφτασε σε νέα επίπεδα κινούμενα ρεαλισμό με το βραβευμένο με Όσκαρ σύντομο, Piper. Σκηνοθέτης Alan Barillaro εμπνεύστηκε μετά βλέποντας πραγματικά πουλιά Sandpiper τρέχει από τα κύματα στην παραλία. Στη συνέχεια, πήρε Pixar τρία χρόνια για να δημιουργήσει το έξι λεπτά σύντομη, μαζί με τη νέα τεχνολογία που απαιτείται για να κάνουν τα ζώα και το τοπίο όσο το δυνατόν πιο ζωντανή, χωρίς την έγχυση των συνήθων ανθρωπομορφικών χαρακτηριστικών του στούντιο είναι γνωστό για.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *