Site Loader

Όλα ήταν πιο απλά όταν ήμασταν παιδιά. Για τους περισσότερους από εμάς, θα ξυπνήσουμε, θα πηγαίναμε στο σχολείο, θα πηγαίναμε σπίτι, θα τρώγαμε, θα παίζαμε και θα επαναλαμβάναμε. το πιο κοντινό που φτάσαμε ποτέ σε ένα πραγματικό πρόβλημα ήταν οι σπάνιες φορές που θα χάσουμε κατά λάθος τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές. Για μια ολόκληρη γενιά παιδιών Pinoy, αυτό το πρόβλημα έγινε πάρα πολύ πραγματικό όταν μια από τις πιο αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων τους ήταν unceremoniously τράβηξε από τα κύματα μερικά επεισόδια από το freaking φινάλε.

“Μια πολύ τραυματική περίοδος στα νιάτα μας,” αστεία Johnny Bozania *, ένα τώρα 50-κάτι-year-old (το πρώτο εξάμηνο, μας ζητά να διευκρινίσει) οπαδός του Voltes V σε μια ανταλλαγή με SPOT.ph. Ήταν μόλις 10 ετών όταν η εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά, καθιστώντας τον μόλις ένα παιδί όταν Ferdinand Marcos ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία.

Ο στρατιωτικός νόμος στις Φιλιππίνες διήρκεσε από το 1972 και μπήκε στην ομίχλη των αρχών της δεκαετίας του ’80, δίνοντας τη θέση του σε μια γενιά παιδιών που μεγάλωσαν στο λεγόμενο “Bagong Lipunan” που διαιωνίζεται από τη συζυγική δικτατορία του Φερδινάνδου και της Ιμέλντα Μάρκος. Ενώ πολλά από αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν δεν συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως φαινόταν στις Φιλιππίνες, ήταν η ξαφνική απαγόρευση που επιβλήθηκε πάνω από τους πολύ αγαπημένους, σχεδόν ειδωλολατρική Voltes V που επρόκειτο να είναι η πρώτη γεύση τους ολοκληρωτικό κανόνα.

Ας πάμε μέσα!
Πρώτον, τι ήταν αυτό για τον Voltes V που είχε τους ανθρώπους γαντζωμένους; Τα παιδιά στη δεκαετία του ’70 είχαν ήδη τραφεί μια σταθερή διατροφή της ιαπωνικής anime τότε? κατά το χρόνο, το χρονοδιάγραμμα πήγε Mekanda Ρομπότ τις Δευτέρες, Daimos τις Τρίτες, Mazinger Z τις Τετάρτες, Grendizer τις Πέμπτες, ενώ την Παρασκευή ήταν αποκλειστικά για την απόλυτη βαθμολογία-raking Voltes V, σημείωσε Menchu Aquino Sarmiento του Επιχειρηματικού Κόσμου. Και ναι, το καθένα ήταν ένα anime mecha με τη δική του μορφή του φημισμένου ιαπωνικού σούπερ ρομπότ-αλλά με κάποιο τρόπο, δεν θα μπορούσε να κρατήσει ένα κερί για να Voltes V.

Voltes V προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1978 στο GMA Channel 7. Στην έκδοση που ονομάστηκε Tagalog, το σούπερ ρομπότ πιλοτάρισε από τους αδελφούς Steve, Big Bert και Little John —γιους του μυστηριώδους Dr. Armstrong— και Jamie Robinson, συν τον Mark Gordon. Κάθε ένα έχει το δικό του όχημα, τα οποία συγκεντρώνονται στο σούπερ ρομπότ Voltes V, εξ ου και το περίφημο “Ας volt in!” κραυγή μάχης. Voltes V, κάποτε περιγράφεται από τη συγγραφέα Jessica Zafra ως αναζητούν “σαν ένα σταυρό μεταξύ ενός κλιματιστικού και ένα κοτόπουλο”-θα συμμετάσχουν σε επική μάχη και τελικά να νικήσει τέρατα που αποστέλλονται από την εισβολή εξωγήινων ειδών, η Boazanians.

Δεν πήρε πολύ για το σόου να γίνει η εμμονή κάθε παιδιού. Πολύ σύντομα υπήρχαν όλα τα είδη των εμπορευμάτων που πωλούνται και κραυγές του “Ας volt in!” θα μπορούσε να ακουστεί σε κάθε δρόμο όπου τα παιδιά έπαιζαν. Δηλαδή, μέχρι να σταματήσει ο αερισμός της παράστασης το 1979.

Voltes V παίρνει εκκίνηση έξω
Τα παιδιά είχαν μόλις δει την λαμπρή ομάδα Voltes V ανακτήσει το χαμένο Δρ Armstrong από τα νύχια των σκληρών Boazanians. Ήταν ένα ζευγάρι μισή ώρα επεισόδια μακριά από την ενδεχόμενη ήττα και την ανατροπή του τυραννικού ηγεμόνα της φυλής των ξένων αυτοκράτορα Zanbazir όταν τότε ο Πρόεδρος Μάρκος τράβηξε το βύσμα σε αυτό. Η ιστορία του Voltes V ήταν αυτή που περιστρεφόταν γύρω από την αντίσταση και την εξέγερση, θέματα που μπορεί να μην έχουν εγκατασταθεί τόσο καλά σε ένα δικτατορικό καθεστώς.

Γιατί Marcos αναμειγνύονται σε κάτι τόσο φαινομενικά απλό όσο κινούμενα σχέδια ενός παιδιού έχει από καιρό ένα θέμα της συζήτησης και ψιθύρους. Η πιο προφανής ιστορία είναι ότι απαγορεύτηκε λόγω του βίαιου περιεχομένου της. Θυμάσαι το Ξίφος Λέιζερ του Voltes V και πώς το χρησιμοποίησε για να δώσει το τελικό χτύπημα στους εχθρούς του; Καλές στιγμές.

Ο Μπονγκμπόνγκ Μάρκος υπερασπίστηκε την απόφαση του πατέρα του το 2012. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μάρκος πείστηκε από τους κηδεμόνες των παιδιών που παρακολουθούσαν τον Βόλτες Β. «Στην πραγματικότητα οι γονείς ήταν αυτοί που ανησυχούσαν για τη βία που φοβόντουσαν ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παιδιά τους με αρνητικό τρόπο».

Ο Πρόεδρος ενεργούσε σύμφωνα με τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι η σχέση της φανταστικής βίας και της πραγματικής βίας ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα. “Έτσι υποθέτω ότι ο πατέρας μου είδε ότι είναι συνετό να συναινέσουν στις απαιτήσεις τους σε ένα θέμα που ήταν και εξακολουθεί να μην είναι καλά κατανοητό”, είπε.

Υπάρχουν επίσης ψίθυροι για μια ορισμένη Polly Cayetano της Καθολικής Ένωσης Γυναικών, λέει ο Ingvar Rapido *, ένα άλλο τώρα 50-κάτι-year-old ανεμιστήρα. Υποτίθεται ότι ήταν αυτό Cayetano ότι “έκανε το αίτημα προς την κυβέρνηση” με την αιτιολογία της παράστασης είναι “πάρα πολύ βίαιη.” Τώρα, αν αυτοί οι ηθικοί λόγοι θα τροφοδοτούσαν μια αρκετά ισχυρή αναφορά για να βγάλουν την επίδειξη από τον αέρα χωρίς εθνική εκτελεστική εξουσία είναι πιθανό ή όχι, εσείς αποφασίζετε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *