Ειδύλλιο: 5 λόγοι για να παρακολουθήσετε τη νέα σειρά του France 2

Μυστήριο, αίγλη, μουσική και ταξίδι στο χρόνο: εδώ είναι το πρόγραμμα του Ρομαντισμού, το νέο έξι επεισόδια μίνι σειρά του France 2, η οποία αρχίζει αερισμό Τετάρτη, 10 Ιουνίου. Είναι καλό, είναι όμορφο, εθιστικό, μην το χάσετε!

1/ Ένα μαγευτικό οικόπεδο
“Μπιαρίτς. Καλοκαίρι του 1960. Αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε δέκα ημέρες, έξι μήνες ή ακόμα και πριν από ένα χρόνο. Αυτή η ιστορία έχει αρχίσει… σε πενήντα εννέα χρόνια.” Αυτό είναι το αρχικό σημείο εκκίνησης του Ρομαντισμού, το οποίο βλέπει έναν άνθρωπο να βυθίζεται στη φαντασία του. Ιερεμίας (Pierre Delaldonchamps), ένας απογοητευμένος πρώην ασκούμενος, όνειρα της μουσικής και μεγάλη αγάπη. Ένα βράδυ, γοητευμένος από μια μυστηριώδη γυναίκα που είδε σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 1960 στο Μπιαρρίτς, μεταφέρθηκε στην ακτή των Βάσκων εκείνη την εποχή. Ένα μυστικό για να ανακαλύψετε, μια αγάπη για να ζήσουν, ένα πεπρωμένο για να σώσει: μαγευτική, η σειρά αλλάζει τα ρούχα στο θρίλερ και σας αρπάζει χωρίς να το συνειδητοποιούν έτσι ώστε να μην αφήσει να πάει μέχρι το τέλος πιστώσεις.

2/ Πιασάρικη μουσική
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η τζαζ ήταν σε πλήρη εξέλιξη, rock ‘n’ roll άρχισε να αντηχούν και τα μέρη ήταν φλεγμονή. Η Χώρα των Θαυμάτων, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που διευθύνεται από τον Τόνι, είναι έτοιμος να ανοίξει τις πόρτες του σε μια εποχή που DJs ήταν ορχήστρες με τραγουδιστές. «Η μουσική με πάει πίσω στο χρόνο», λέει ο Hervé Hadmar, συγγραφέας και σκηνοθέτης του Romance. Όταν ακούω ένα τραγούδι που άκουγα όταν ήμουν 15, με μεταφέρουν εκείνη την εποχή.

3/ Μια όμορφη, τακτοποιημένη και λαμπερή σειρά
Παλιά αυτοκίνητα, όμορφα σπίτια και ωραίες τουαλέτες. . . Καλώς ήρθατε στο Μπιαρρίτς του 1960! Η χρυσή νεολαία του Παρισιού έχει πάρει τα καλοκαιρινά της διαμερίσματα στις πολυτελείς οικογενειακές βίλες, οι άλλοι απολαμβάνουν τις απολαύσεις της ζωής: μετά την ανοικοδόμηση της χώρας, υπάρχει χώρος για απροσεξία και ελαφρότητα. Αλλά πάντα τραβιέται σε τέσσερις καρφίτσες! «Στην τεκμηρίωση αυτή τη φορά, εντυπωσιάστηκα από ανθρώπους που έβαλαν τον εαυτό τους στα τριάντα ένα τους ακόμη και να πάνε να αγοράσουν ψωμί», σημειώνει ο Hervé Hadmar.

4/ Άψογο cast
Από τον Pierre Deladonchamps, τέλειος σε κίνδυνο-όλα για την αγάπη, στην Olga Kurylenko, ο οποίος προσβλήθηκε από τον coronavirus, αινιγματικός κατά βούληση, στο δέρμα της μυστηριώδους γυναίκας στη φωτογραφία, στον Pierre Perrier (που φαίνεται στο The Killer of the Lake, ενοχλητικός ως κτητικός εραστής, μέσω της Barbara Schulz, που ενοχλεί την κόρη του, έκπληξη ως μάντης, για να μην αναφέρουμε τον Simon Abkarian, εκπληκτικό Αν η επιλογή των ηθοποιών γρήγορα έγινε σαφής, ο ρόλος του Simon Abkarian δημιουργήθηκε για τη μέτρηση. «Έγραψα τον χαρακτήρα του Τόνι γι’ αυτόν γιατί ήξερα ότι τραγουδούσε», αποκαλύπτει ο Hervé Hadmar. Είναι αυτός που ακούς κάθε φορά που ο Τόνι τραγουδάει στη σειρά.”

5/ Προσεκτική εκτέλεση
Σαν μάγος, ο Hervé Hadmar, κατά κάποιο τρόπο, έφερε τους ηθοποιούς πίσω στο χρόνο. “Κάναμε αγγελίες και πήρε ανώνυμες ταινίες διακοπών σε σούπερ-οκτώ,” συνεχίζει ο σκηνοθέτης. Γύρισα τις σκηνές σύμφωνα με τις εικόνες που είχα επιλέξει και στη συνέχεια να ενσωματώσει τους ηθοποιούς σε αυτά. Ένα είδος που δεν είναι το μητρώο του συγγραφέα. «Είμαι περισσότερο γνωστός για τους εφιάλτες οργάνωσης,» γελά Hervé Hadmar [Οι ξεχασμένοι, πέρα από τα τείχη ή Pigalle, τη νύχτα, της οποίας θα είχε κάνει ευχαρίστως μια συνέχεια, ed.]. Αλλά αυτή τη φορά, ήθελα να κάνω όνειρα.

Previous Article
Next Article

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *